A munkások nem pihennek, gőzerővel zajlik a fejlesztés, de vegyük sorra, mit is várhattok a Megyer-hegyi Tengerszemnél idén tavasztól.

A látogatókat először a Ciróka Pihenőpark fogadja majd, ami egy romos épület megmentésével, átalakításával jön létre, a 37-es úttól induló új makadámút végénél. Itt piknikasztalok, padok, illemhelyek, tűzrakóhely és szelektív hulladékgyűjtő is készül – a parkoló mellett. Ez lesz ugyanis az út utolsó olyan állomása, ameddig gépjárművel eljöhettek, ám nem csupán az autósokra, hanem a kerékpárosokra is gondolunk, akik számára 1,2 km hosszban a makadámút mellett futó, biztonságos kerékpárutat, a pihenőparkban tárolókat építünk. (Az edzettebbek és a tapasztaltabbak biciklivel persze mehetnek tovább is, ám ehhez javasoljuk a hegyi kerékpárok használatát.) A Tengerszem innen 800 méterre található, vagyis kényelmes tempóban nagyjából negyedórás erdei sétával érhető el.
Ám aki itt hosszabban időzne, próbálja ki tűzrakóhelyeinket, ahol nyugodtan rotyoghat a bográcsban a gulyás vagy olvadhat a nyársra húzott szalonna. Az elkészült ételeket pedig piknikasztalainknál oszthatjátok meg családotokkal és/vagy barátaitokkal, és a szemetet sem kell hazavinnetek, hiszen szelektív hulladékgyűjtőket is találtok a helyszínen.

A Ciróka Pihenőpark főépülete pedig fedett lesz, így egy hirtelen jött nyári zápor elől is bemenekülhettek, hogy ne ázzatok meg!