Pünkösd a Tengerszemen: ezekre a dolgokra figyelj oda!

A Pünkösd hétvége tartogathat még meglepetéseket az időjárás alakulásával kapcsolatban, a jelenlegi előrejelzések szerint mindenre fel kell készülni: zápor, zivatar, szél, napsütés. Ennek ellenére nagyon sokan tervezhetnek Tengerszem túrát a hosszúhétvégén. Az autósoknak nem jó hír, hogy kicsivel többet kell majd gyalogolni a Tengerszem felé, ugyanis az út és kerékpárút építés miatt mindenki a Botkó parkerdőben tud parkolni. A hétvégén és a következő 2-3 hétben az építési munkák más az alsó szakaszon is folynak. Ezért kérjük, hogy minden autós a Botkőn parkolja le járművét és gyalog tegye meg a kb. 2,5 kilométeres utat a Tengerszemig.

A kényelmesebb vendégek számára jó megoldás lehet a Zöldút Turisztikai Központ hétvégén újra induló szolgáltatása, amely a belvárosból izgalmas tereptúra keretében szállítja az utasokat a Tengerszemre. A foglaláshoz előzetes bejelentkezés szükséges a 20/220-7026-os telefonszámon. A szolgáltatás naponta 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket. A Zöldút szolgáltatásiról (tereptúra, városnéző túra, kerékpárkölcsönzés, kajak-kenu kölcsönzés) a zoldutazas.com oldalon tájékozódhatsz.

A Tengerszemen – a kilátó kivételével – az új szolgáltatások a természetvédelmi engedély kiadásáig még nem üzemelnek. Bakancsot fel, esernyőt a hátizsákba és indulás! 

Közben vigyázz a természetre, ne szemetelj! Szemetesek egyre nagyobb számban találhatók, de a flakont, zacskót bátran haza is viheted!

Jó túrázást!