A Megyer-hegyi Tengerszem fejlesztési munkálatai a nyár óta zajlanak, hogy a Zemplén ezen egyedülálló természeti és ipartörténeti látnivalója szépségéhez méltó infrastruktúrával várja a látogatókat 2020. tavaszától. 

A pályázati támogatással megvalósuló munkálatok során fontos volt, hogy a fejlesztés a környezet károsítása, a természeti és a történeti emlékek rombolása nélkül történjen, olyan szakemberek tervei, javaslatai alapján, akik ismerik a környék turisztikai és egyéb adottságait. 

Összesen négy helyszínen találkozhattok munkásokkal. A Botkő parkerdőben tájékoztató táblát helyezünk ki, és hulladékgyűjtőt építünk, hiszen senki nem szeretne kilométereket gyalogolni a legközelebbi kukáig. Készül a Ciróka pihenőpark és az esőbeálló, ahol piknikasztalok, padok, tűzrakóhely és szelektív hulladékgyűjtő is lesz, és nem csupán az autóknak, hanem a kerékpároknak is biztosítunk parkolási lehetőséget, hiszen hamarosan bicikliúton is megközelíthető lesz a Megyer-hegyi Tengerszem. 

Épül a kilátó a hegy legmagasabb pontján, ami tökéletesen beleillik majd a környezetébe, ráadásul a tetejéről kiváló panoráma nyílik Sárospatakra és még azon is túl. 

A leglátványosabb elem azonban a Tengerszem bányaudvar lesz, ahol a fogadóépület mellett egy interaktív foglalkoztató (vagyis kézi gabonaőrlő és kiállítótér) készül, a bányászlakás bejárata pedig már megújult. Befejezés előtt áll a Via Ferrata pálya és mászóutak építése, így az extrémebb kalandokra vágyók is feltöltődhetnek adrenalinnal.

Ne feledd, télen is süt a nap és rohamosan közeleg a Tavasz!