Az otthonotokba visszük a Tengerszem hangulatát

Biztos sokan kíváncsiak már arra, hogy eddig milyen, szemmel is jól látható haladás történt a Tengerszem fejlesztése kapcsán, de jelen helyzetben több szempontból sem ajánlott kirándulni a Megyer-hegyre. Sárospatak Önkormányzata elkezdte a Tengerszemre vezető úton az út-, kerékpárút- és csapadékvíz elvezetési rendszer építését, amelynek befejeztével biztonságosabban és kényelmesebben lesz megközelíthető a helyszín. A Megyer-hegy nyugati oldalán a Ciróka dűlő felőli megközelítése jelenleg épp ezért nem javasolt (és ezt tábla is jelöli), hiszen az útépítési munkálatok állása nem teszi lehetővé a biztonságos közlekedést. A Botkő Parkerdőből kerülővel el lehet ide jutni, azonban a koronavírus
terjedésének megakadályozása érdekében helyi döntés alapján húsvétkor, vagyis április 10-én 0 órától április 13-én 24 óráig a Tengerszem egyáltalán nem látogatható. Ám mindenképpen szeretnénk ízelítőt adni a már elkészült és a folyamatban lévő munkálatokból, így néhány napja az egészségügyi előírások maximális betartásával készítettünk nektek néhány képet. Bízunk benne, hogy amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, minél több látogatónak tudjuk bemutatni Sárospatak régi-új büszkeségét. Ám addig is, maradjatok otthon és tartsatok ki!


Finisben a Ciróka Pihenőpark fogadóépületének kivitelezése, és mellette készül a parkoló is, hiszen innen a gépjárművek csak külön engedéllyel mehetnek tovább. A kerékpárokat is itt lehet hagyni, számukra korszerű tárolókat készítünk.


A Ciróka Pihenőpark és a Bányaudvar között kellemes erdei sétaút vezet, amely reményeink szerint hamarosan népszerű kirándulóútvonal lesz.


Az egykori malomkő-bánya helyén találjuk az öltözőket, valamint itt kap majd helyet a sárospataki malomkőgyártás-történetét bemutató interaktív kiállítás, ahol kicsik és nagyok kipróbálhatják a molnár-mesterséget. És közben megújulnak az egykori bányalakások is.


A 18 méter magas kilátó elkészült, már csak a használatbavételi engedélyre várunk. Tetejére 65 lépcsőfok vezet fel, ez nagyjából egy négyemeletes épület megmászását jelenti, ám a fentről elénk táruló panoráma mindenképpen megéri majd a menetelést.